World's biggest free geocaching network
Geopaths - matching lots of geocaches
Full statistics, GPX's, all for free!
Mail notifications about new caches and logs
100% geocaching posibilities for free
Je moet ingelogd zijn om deze cache te loggen of te bewerken.
stats
Toon cache statistieken
[LALEA11] CIRIP#10 v2 Păsările ca simbol - OR0293
Eigenaar: andrixnet
Plaatser: Echipa Laleaua
N 44° 51.245' E 24° 50.829' N 44° 51' 14.70'' E 24° 50' 49.74'' N 44.85408°  E 24.84715° 
Hoogte: meter NAP
 Provincie: Roemenië > Sud - Muntenia
Cache soort: Traditionele Cache
Grootte: Niet opgegeven
Status: Kan gezocht worden
Geplaatst op: 2024-04-13
Gemaakt op: 2024-04-14
Gepubliceerd op: 2024-04-20
Laatste verandering: 2024-04-26
0x Gevonden
0x Niet gevonden
1 Opmerkingen
watchers 0 Volgers
0 x Bekeken
0 x Gewaardeerd
Beoordeeld als: n/b
Cache attributen

Kindvriendelijke cache  Deze cache kan 24/7 gedaan worden.  Neem gereedschap mee  Cache met veel natuur  De cache is alleen te voet te bereiken 

Lees ook het Opencaching attributen beschrijving artikel.
Beschrijving RO

Acvila – cu înfăţişarea sa majestuoasă, cu zborul înălţător şi vederea acută, acvila este un simbol universal şi reprezintă zeul atotvăzător al cerului. Reprezintă de asemenea curaj, victorie şi putere, semăţie, tunet şi furtuni. Pentru vechii greci şi romani, era purtătorul luminii pentru Zeus şi reprezenta victoriosul Imperiu Roman pe steagurile legiunii romane.

În creştinism, acvila simbolizeaza omnipotenţa lui Dumnezeu, credinţa, ascensiunea lui Christos şi pe Sf. Ioan. Acvila împărtăşeşte simbolismul păsării Phoenix pentru că, în legea creştină, se reinnoia pe sine la fiecare zece ani zburând în soare şi apoi în mare de trei ori. În felul acesta devine un simbol al naşterii din nou şi al botezului. Un şarpe în ciocul unei acvile semnifică victoria lui Christos asupra Răului. Forma de strană a acvilei ţinând o Biblie reprezintă inspiraţia Scripturii şi putere.

Acvila este descrisă ca o emblema solară bătându-se cu şerpii sau în conflicte cu un taur sau cu leu, din care iese victorios demonstrând triumful spiritului asupra puterii lumeşti.

Domnind ca un rege peste păsări, acvila este emblema regalităţii, o asociere dezvoltată de statutul său de cel mai popular simbol vestitor; simbolizeaza imperii ca Imperiul Roman şi pe cel al lui Napoleon. Acvila cu două capete a Bizanţului venea din simbolismul hittit al zeilor gemeni ai puterii şi a tuturor ştiinţelor. Multe state au adoptat acvila ca embleme, steme, fiind simbol al patriotismului şi suveranităţii pentru unele dintre ele, incluzand aici Statele Unite, unde este simbolul naţional. Asociat cu cele şapte păcăte capitale şi cu cele patru virtuţi fundamentale, are semnificatii bivalente simbolizând mândrie şi dreptate.


Corbul – corbul (împreuna cu cioara) este o pasăre cu dublu simbolism: cu toate că acesta împărtăşeşte cu alte păsări simbolul solar, aripile sale negre pot fi cauza pentru care e considerat simbolul Răului. Pentru că e inteligent şi poate vorbi, îi era uneori acordat atributul profeţiei şi al înţelepciunii.

În mitologia greco-romana, corbul primea asocieri pozitive de longevitate, fertilitate, speranţă şi soare, dar semnifica şi moarte. Era mesager al lui Apollo şi era odată alb, până când s-a înnegrit de furie. În China, un corb cu trei picioare locuieste în Soare, indicând cele trei faze ale sale: zori, amiaza şi amurg; pentru japonezi, este un mesager divin.

În tradiţia creştină, corbul este echivalent cu Răul şi păcatul, cu toate că i se poate atribui o semnificaţie mai puţin malefică cum ar fi solitudinea datorită preferinţei sale de a trăi retras de stol. Hrănindu-l pe Ilie, ne aduce aminte şi de providenţa lui Dumnezeu şi de speranţă. Noe a trimis un corb alb din arcă şi din cauza eşecului, s-a înnegrit. Alchimiştii au interpretat acest lucru ca moarte a lumii.

Reprezintă de asemenea păcătul mortal de voluptate. În tradiţie, când corbul îşi părăsea cuibul, prezicea în acest fel dezastrul – de aici mitul popular că dacă corbii părăsesc vreodata Turnul Londrei, naţiunea engleză va decădea.


Porumbelul – porumbelul simbolizează pacea în creştinism şi în alte culturi, dar are şi alte asocieri. Potrivit tradiţiei slave, sufletul se transformă într-o turturea la moarte, în multe alte religii, incluzând hinduismul, porumbelul este reprezentantul sufletului.

Duhul Sfânt al creştinismului este uneori întruchipat într-un porumbel, ca şi apostolii. În mitologia greco-romană, porumbelul era sacru Atenei, semnificând reînnoirea vieţii, pentru Zeus – care era rănit de porumbei – şi pentru Afrodita, un simbol al dragostei.

Atributele antice ale zeiţelor fertilităţii ca Ishtar şi Astarte, astăzi porumbeii, un cuplu de turturele, întruchipează dragostea. Asociat cu virtuţile fundamentale, porumbelul semnifică cumpătare. 


Barza – astăzi barza este cea mai bine cunoscută, cea care aduce copii noilor părinţi, dar este mai mult simbol al norocului.

Barza este o pasăre migratoare – emblema călătorului – şi datorită obiceiului său de a pleca spre ţările calde iarna şi de a se întoarce primăvara, aceasta reprezenta primăvara, reînivierea şi o viaţă nouă, în ţările în care migra se spune că lua înfăţisare umană.

Aceasta probabil explică originea simbolului berzei de a aduce copii, chiar dacă în nordul Europei se credea că sufletele copiilor nenăscuţi locuiau în locuinţa naturala a berzei, în mlaştini şi eleştee.

Obiceiul său de a sta nemişcată pe un picior a condus la asocierea ei cu meditaţia, în Egiptul şi Roma antică simboliza gratitudinea copilului, pentru că se spunea că barza îşi hrănea părinţii atunci când aceştia nu se mai puteau menţine.

În mitologia greco-romană, reprezenta de asemenea femeia ca fiind cea care hrăneşte şi era sacră pentru Hera.

Deoarece omoară şi mănâncă şerpii, este privită în creştinism ca un inamic al Răului simbolizează virtuţi ca şi castitatea, puritatea, vigilenţa şi prudenţa.


Rândunica – este o pasăre migratoare iar reîntoarcerea ei primăvara simbolizează speranţa, fertilitatea şi reînnoirea vieţii. Datorită faptului că se spunea odată că ea hibernează, în mâluri, peşteri sau ape, poate simboliza învierea, împreunp cu alte păsări, ea simbolizeaza lumina. În multe culturi antice, incluzând cultura egipteană, unde era sacră pentru Isis, ea simboliza instinctul matern.

Un simbol puternic atât în Grecia antică cât şi în Roma, era acela că aduce ghinion să ucizi o rândunică pentru că întruchipa spiritele copiilor morţi, fiind de asemenea un atribut al Afroditei.

O legendă suedeză spune că ea împreuna cu barza au fost prezente la răstignirea pe cruce a lui Christos, unde rândunica a strigat după consolare.

În heraldică, rândunica este pictată fără picioare pentru că în evul mediu se credea că ea nu atinge niciodata pământul, deoarece reprezenta puritatea.

Ea simboliza şi fiii mai tineri. Ba mai mult, rândunicile îşi hrăneau odraslele cu seva rostopascei, ceea ce le dadea puterea văzului, deci ele au devenit astfel simbolul iluminării lui Dumnezeu.

În tradiţia populară, cuibul unei randunici din streaşina unei case aduce noroc.


Sursa: Cartim blog


Agenţia imobiliară GEOAVES GEOAVES

Vă invită să consultaţi portofoliul nostru bogat de locuinţe, apartamente, vile cât şi lăcaşe de cult pentru înaripate:

Logs: Gevonden 0x Niet gevonden 0x Opmerking 1x Alle logs